Over mij

Irma Hendriks Mijn naam is Irma Hendriks en ik heb 12 jaren ervaring in het personeelswerk en in het bijzonder 20 jaren in het begeleiden van mensen naar banen toe.
Ik was werkzaam als personeelsconsulent bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken waarna ik hoofd PZ bij de gemeente Delft was. Daarna startte mijn functie als outplacementconsultant bij Raadgevend Bureau Claessen met een korte onderbreking als zelfstandige.
Naast mijn werk heb ik tien jaar gedoceerd aan de Stichting Opleiding tot Sociale Arbeid, uiteraard in het vak van personeelswerk.
Mijn andragologie studie heb ik in Utrecht gevolgd.
Na mijn werkzame leven heb ik een geaccrediteerde post hbo-opleiding tot outplacementconsultant geschreven.
Het begeleiden, het meedenken en trainen van kandidaten zit in mijn haarvaten en ook nu nog geef ik als vrijwilliger sollicitatie- en netwerktrainingen.

Waarom dit boek?

Dit boek heb ik geschreven omdat ik ervaren heb dat het sollicitatiegesprek de presentatie van je zelf, het moeilijkste deel van de hele procedure is.
Je kunt mogelijk worden geholpen door iemand met het cv of de sollicitatiebrief, doch je zelf als “product” aanprijzen is niet zo gemakkelijk.
De nieuwste trend zou zijn een presentatie via internet. Juist dat vergt naast juiste kleding, juiste belichting een uiterst gedegen voorbereiding: wat zeg je wel of juist niet, de juiste intonatie, geloofwaardig formuleren etc. En je kunt het, net als het sollicitatiegesprek niet even overdoen.
In het boek heb ik veel tips verwerkt, veel uit de praktijk. Ook hoe je met lastige vragen omgaat.

Herkent u dit?